Гранитогрес – Характеристики и качества

Гранитогрес – Характеристики и качества

Плочките от тип гранитогрес като материал за облицоване са създадени още през 80-те години на 20 век в Италия. Там има провинция наречена Кастелон, в която предимно се разполагат фабриките, в които се произвежда гранитогрес. В тази местност се намират находищата на суровини за изработка на гранитогрес.

В последите години на 21 век нашумя много използването на гранитогрес като подова и стенна облицовка. Той много наподобява естествения гранит, но гранитогресът има голям плюс пред него – предлага се в много различни размери, форми, дизайни.

Плочки от тип гранитогрес имат голяма плътност и не се влияят от температурните изменения. Това позволява те да се произвеждат в големи размери и да се поставят с минимална фуга или напълно без. В повечето случаи гранитогресните плочки са с размери 45х45 см, има доста и с правоъгълна форма. Когато са със стандартни размери и форма по-лесно се поставят и съчетават с друг вид гранитогрес

В наши дни вече има дигитален печат върху керамични плочки. Той става с помощта на специални принтери, който работят с керамична боя. Благодарение на тази нова  технология днес на пазара има най-различни декорни гранитогреси. С цифровия печат дори вече има 3D ефекти. С тяхна помощ лесно и бързо може да се направят уникални дизайнерси помещения. 

Повърхността на гранитогреса също може да е различна полирана, матирана, релефна, глазирана. Полираният гранитогрес е сред най-разпространените. Той се прави от обикновен гранитогрес, като му се махне повърхностния слои и след това се полира със специални машини. Така всяка плочка полиран гранитогрес има уникален блясък и наситени нюанси. С този вид гранитогрес се създава лукс и елегантност в дома, вилата, офиса или ресторанта. Матираният гранитогрес се запазва един и същ независимо преди колко време е поставен. Много лесно и бързо се почиства. Релефният гранитогрес обикновено се използва, когато се търси реалистичен дизайн на гранитогреса. Гранитогрес с релефна повърхност обикновено имитира дърво, камък, цимент, а в същото време запазва качествата си на гранитогрес.  Глазираният гранитогрес е с бяла основа и по повърхността му има глазура.

Който и вид гранитогрес да изберете няма да сгрешите. Гранитогресът е здрава подова и стенна облицовка, с дълъг живот.  Изработен по високотехнологичен начин гранитогресът трудно се износва, не се надрасква и лесно се почиства с всякакви препарати. Поставя се и на открити пространства, защото състоянието му не се повлиява от климатичните изменения – слънце, дъжд, сняг.

0

9 авг. 2018

Още новини

Най-големият избор и промоционални цени на гранитогрес, душ кабини, аксесоари за баня, смесители за баня, сауни